Whisky is een zeer complexe drank met vele smaken, kleurschakeringen en geuren. De verschillen tussen de diverse whisky's zijn een rechtstreeks gevolg van de verschillen in ingrediŽnten, in omgevingsfactoren en in ambachtelijke handelingen  tijdens het productieproces.
Het vergt ook heel wat vakmanschap en traditie om helder beekwater om te vormen tot het machtige levenswater dat whisky is. Elke distilleerderij heeft zo zijn eigen gewoontes en gebruiken, en maakt dankbaar gebruik van de heersende natuurelementen om haar distillaat in alle rust te laten rijpen. Jarenlange opslag in de eikenhouten fusten brengt uiterst delicate chemische processen op gang, waardoor het uiteindelijke product gevormd wordt.  Ook de ingrediŽnten en additieven spelen een grote rol in de totstandkoming van specifieke subtiliteiten in het uiteindelijke goedje.

Het volledige proces beschrijven kan niet op ťťn pagina. Daarom hebben we het zaakje van een opsplitsing voorzien. De foto's onderaan deze pagina laten je toe door de kunst van het whiskystoken te grasduinen. Een glaasje whisky bij de hand, kan de teksten ongetwijfeld meer tot leven brengen... Enjoy !